Skip to content
Yazı Renkleri
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Sosyal ve Kültürel Yapı arrow YEMEKLERİMİZ
YEMEKLERİMİZ

 

YEMEKLERİMİZ -


 

GALAGOŞ  
    


Malzemeler: Yeşil Mercimek, Soğan, Salça, Yağ, Tuz, Kuş başı et.


Yapılışı:
 Mercimek haşlanır ve suyu süzülür.Ayrı bir kapta soğan,salça ve kuş başı et kavrulur. Daha sonra mercimeği bu kavurduğumuz malzemenin içine dökeriz.Kısık ateşte pişirilemeye bırakırız.Tabağa ekmek doğrayarak üzerine yoğurt veya süzme dökeriz.Diğer kapta hazırladığımız sos şeklindeki malzememizi doğradığımız ekmeğin üzerine dökeriz ve servise sunarız.

GILLOR  



      

Malzemeler:Bulgur, Un, Tuz


Yapılışı:
 

Kaynayan suya bulguru dökelim ardından iki yemek kaşığı un ekleyelim kısık ateşte 15 dk pişirelim. Pişirdikten sonra tepside yoğuralım parmak köfte şeklinde sıkıp fırına kızarmaya bırakalım.

            Üzeri için sosunu hazırlayalım sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. Soğanı ateşte iyice ölene kadar kızartalım sonra üzerine salça ve biberimizi katarak karıştıralım.

Yoğurt ve kızarmış soğanı üzerine dökerek servise sunalım.


 
DEN KEŞKEĞİ                 


 

Malzemeler:1- tavuk, 1- kase den, Yağ, Tuz,


Yapılışı:
 

Tavuk ve deni güvece koyalım üzerine suyu ekleyelim tavuk ezilene kadar pişirelim. Pişirdikten sonra ağaç kaşıkla iyice çırpalım.Sonra tabağa koyup üzerine yağ dökerek servise sunarız.

 
CİM CİM MANTI   

  
                  


 Malzemeler: iki kase un, 4 Adet yumurta, Tuz, 1kg kıyma, soğan

 
Yapılışı: 

Unun içine yumurta kırılır. Tuz ve su eklenerek hamur yoğrulur.Hamuru iyice yoğurduktan sonra oklavayla yufka şeklinde açılır. Yufka şeklinde açtığımız hamuru yaprak şeklinde kesilir.Soğan çok ufak bir biçimde doğrandıktan sonra kıymaya katılır ve yoğrulur.kıymamızı hazırladıktan sonra yaprak şeklinde kestiğimiz yufkaların içine konarak bükülür ve kaynamış suyun içine atılır. Kısık ateşte 15 dk kaynattıktan sonra servise sunulur.


 

BULGUR PİLAVI 



MALZEMELER  

*
4 Kişilik*1 su bardağı bulgur
*2 domates
*1 soğan
*2 sivribiber
*2 su bardağı et suyu
*50 g tereyağı
*½ yemek kaşığı salça
*Tuz         

HAZIRLANIŞI
Soğanları ince kıyın, tereyağında hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçaları ekleyin, iyice kavurun.
Et suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra bulguru ilave edin. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.


 

KELEM DOLMASI 




MALZEMELER
*1 adet orta boy lahana içi
*300g kıyma
*4 büyük baş kuru soğan
*yarım demet maydanoz
*1 su bardağı pirinç
*yarım yemek kaşığı domates salças
ı
*tuz
*karabiber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı nane
*Ayrıca:
*yarım çay bardağı zeytinyağı
*yarım yemek kaşığı domates salçası
*kaynamış su 

NASIL YAPILIR

1.  lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın. yapraklarını tek tek ayırın.
 
2. derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek -3 partide- kaynatın. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın. 
3. sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. çıkan damarları -sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye- tencerenin tabanına yayın. yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun. yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın. -sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor-
4. tüm sarmaları tencereye dizin. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün. ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin. üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın. (böylece sarmalar üste çıkamaz). su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika)

KESME ÇORBASI


MALZEMELER

* 150 gr kiyma (kucuk dogranmis kusbasida olabilir)
* 5 su bardagi su
* 1 orta boy sogan(kucuk dogranmis)
* 1 orta boy patates(kup kup dogranmis)
* 1 adet kucuk havuc(kup kup dogranmis)
* yarim su bardagi eriste
* 2 yemek kasigi sivi yag
* 1 yemek kasigi salca
* 1 et suyu bulyon (istege bagli)
* tuz
* Uzeri icin, nane ve reyhan                                                     

NASIL YAPILIR?

Sıvı yagı tencereye koyup, kıymayı ekleyin, iyice kavurun, soganı ekleyip bir sure kısık ateste kavurmaya devam edin. Daha sonra salcayı ilave edip karıstırın. Havucu, patatesi de ekleyip karıstırdıktan sonra suyu ve eristeyi de ekleyin.. Corba kaynamaya baslayınca, et suyu bulyonu, ve cok az tuzu ekleyin (bulyon kullanmayacaksanız tuzu damak keyfinize gore ayarlayın. Patates ve havuclar pisince corbanız hazır demektir.

 

Yorumlar 

 
+1 #1 CVP: Yöresel YemeklerMuhlis Alkan 28-09-2010 18:24
Lütfen bunlarida ekleyin
HASIL
LOR DOLMASI
KUYMAK
 
 
+1 #2 eşki lapaMurat1983 28-04-2011 16:27
eşki lapa unutulmuş. karlı-soğuk havada ne de sarar eşki lapa.
 
 
0 #3 gıllorturgut özyürek 17-05-2011 17:44
gıllor olsada yesek valla özledim.
 
 
0 #4 eksiklerramazan celik 07-02-2012 00:26
papara siron ayranli corba borek cok eksuk var
 

DERNEK BRİFİNGİ

DERNEK BRİFİNGİ

Facebook Adresimiz

Müzik Kutusu

Error:
Adobe Flash Player needed.

Okuyucu Yorumları

GENEL BİLGİLER

Otlukbeli'ni Tanıyalım

Tarihçe

Coğrafi Yapı

Otlukbeli Savaşı

Otlukbeli Gölü

Dernek Faaliyetlerimiz

Hesap Numaralarımız

Gülelim Eğlenelim

Derneklerimiz

KÖYLERİMİZ
----------------------------
Ağamçağam
----------------------------
Boğazlı
----------------------------
Karadivan
----------------------------
Küçük Otlukbeli
----------------------------
Ördekhacı
----------------------------
Söğütlü
----------------------------
Umurlu
----------------------------
Avcıçayırı
----------------------------
Yeşilbük
----------------------------
Yeniköy
----------------------------
     Köylerimiz için
   Temsilci Aranıyor
Lütfen irtibata geçiniz

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Son Yazılan Mesaj
söğütlü sevdesı
otlukbeli ve söğütlü köyü cok güzel şimd
Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

Üye Girişi

Üye Girişi

SİTE YAYIN İLKELERİ

 1. Bu internet sitesi Otlukbeli Yüksek Öğrenim Derneği'nin resmi yayın organıdır.
 2. Bu sitede yayınlanan tüm materyallerin, resimlerin, yazı, makale, şiir vb. malzemelerin telif hakkı Otlukbeli Yüksek Öğrenim Derneği'ne ait olup izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayınlanamaz.
 3. Herhangibir siteden bu siteye erişmek için izinsiz bağlantı ve link konulamaz.
4. Bu sitede yayınlanması istenilen her türlü materyal Otlukbeli Yüksek Öğrenim  Derneği Yönetim Kurulu onayıyla yayınlanır.

SİTE TASARIM & PROGRAMLAMA - KDS | COMPETAN Bilgi Teknolojileri | Profesyonel Web Projeleri - Web Tasarım - Hosting - Alan Adı Tescili - Köy Dernek Sitesi - Köy Sitesi - Dernek Sitesi -  - Köy Dernek Web Sitesi - Köy Web Sitesi - Dernek Web Sitesi - Kişisel Web Sitesi - Şirket Web Sitesi - Kişisel Site - Şirket Sitesi - Şahıs Sitesi - Şahıs Web Sitesi